ŠTA JE POPULARNA METODA DC?

Piše: mr.ph. Irma Delić

Iako za većinu žena svakodnevno čišćenje lica znači samo umivanje čistom vodom i blagim sapunom, pravilno čišćenje odgovarajućim proizvodima donosi veliku razliku u izgledu i osjećaju kože. Moja preporuka je da uvedete u svakodnevnu rutinu metodu dvostrukog čišćenja lica.

Voda uklanja tek mali dio nečistoće i masti s površine kože i upravo su zato proizvodi za čišćenje kože tako važni. No, ključ uspješnog čišćenja je u tome da pronađete proizvod koji najbolje odgovara vašem tipu i problemima kože: baš kao što ne biste upotrijebili kremu za suhu kožu ako imate masnu kožu i obratno, to vrijedi i kad je riječ o mlijeku i tonicima za čišćenje lica. Sastojci u proizvodima za čišćenje reagiraju u dodiru s vodom tako da se pretvaraju u emulziju koja s površine kože uklanja toksine i štetne tvari, ali i odumrle stanice kože, a sve to može izbrisati beživotan i siv izgled kože. Čišćenje je prvi i najvažniji korak u njezi kože, slažu se najpoznatiji svjetski kozmetičari, jer ako kožu temeljito ne očistite, ona neće moći iskoristiti sve blagotvorne učinke seruma i krema koje nanosite na lice.

Dvostruko čišćenje (double cleanse, DC) je metode čišćenja lica u dva koraka, nakon čega slijedi ustaljena dnevna rutina njege lica.

1✔Lice prvo peremo uljnim čistačem koji ima za cilj otopiti šminku, SPF, prljavštinu i višak sebuma. Pošto su masti topive u mastima, kvalitetni uljni čistač neće začepiti vaše pore, već će otopiti višak sebuma koji ih može začepiti. Stoga je DC pogotovo popularan kod osoba koje imaju problema s nitima sebuma na nosu – čisti ih poprilično učinkovito.

➡️Uljni čistači su napravljeni tako da se u dodiru s vodom pretvaraju u emulziju, te ga lagano utapkamo na lice.

2✔ slijedi drugi korak – nježni gel čistač čija je uloga ukloniti zaostalu prljavštinu i ostatke uljnog čistača, a bez pretjeranog isušivanja kože. Nanosi se preko uljanog čistača i četkom za lice ili spužvicom utljava se u kožu.

3.✔u trećem koraku temeljito isptati vodom i osušiti peškirom (slobodno malo snažnije)

4.✔ nanijeti termalnu vodu i pustiti par minuta da je koža upije

5.✔ nanijeti Vašu omiljenu kremu

.➡️➡️➡️➡️Za sve što Vas interesuje pišite nam ♥️

➡️➡️Dobro očišćeno lice će puno bolje upiti kremu, a koža će Vam biti zahvalna ♥️🎀♥️

Tekrt napisala: mr.ph. Irma Delić