Zaštitnik probavnog sustava – koloidna silicijeva kiselina za poremećaje probavnog sustava. Adsorbira toksine i patogene, pruža olakšanje kod poremećaja probavnog sustava.
Velika i vrlo reaktivna površina Silicolgel-a stvara zaštitni i smirujući sloj na sluznici želuca i crijeva. Vezujuća svojstva Silicolgel-a “kao magnet” vežu većinu štetnih i toksičnih tvari te patogenih mikroorganizama.
Silicol gel sadrži silicijevu kiselinu, koja je spoj mineralne tvari silicija i kisika u koloidnom (visoko dispergiranom) i hidratiziranom obliku. Prednost Silicol gela je velika i vrlo reaktivna površina silicijeve kiselina. Kada se uzima oralno, stvara zaštitni i smirujući sloj na sluznici želuca i crijeva. Zbog svog apsorpcijskog ili vezujućeg svojstva koloidna silicijeva kiselina fizički adsorbira ili veže većinu iritansa, štetnih i toksičnih tvari te patogena. Time ih čini bezopasnima jer mogu biti uklonjeni iz organizma putem crijeva. Silicijeva kiselina također može vezati plinove, smanjiti višak kiseline i nadutost.
Način upotrebe:
- Protresite bocu prije svake uporabe.
- Uzmite Silicol gel najmanje jedan sat prije ili nakon uzimanja lijekova. Za liječenje probavnih poremećaja, uzeti 1 žlicu (15 ml) silicolgela tri puta dnevno, po mogućnosti prije obroka.
- Djeca do 12 godina starosti mogu koristiti Silicol gel samo po preporuci liječnika.
- Silicol gel se može uzeti nerazrijeđen ili razrijeđen s vodom.
Nakon ublažavanja akutnih simptoma, liječenje Silicol gelom se može nastaviti još nekoliko dana. Silicol gel također ublažava slične simptome u probavnom sustavu koji mogu nastati zbog promjena u prehrani tijekom putovanja ili na odmoru. Ako se akutni simptomi nisu smanjili nakon tri dana, obratite se liječniku. U slučaju proljeva, potrebno je nadomjestiti izgubljenu tekućinu. Kod kroničnih bolesti, liječenje i do 4 tjedna.
- Silicol gel je pogodan za vegetarijance i vegane. Bez glutena.
Posebne mjere opreza:
Silicol gel treba uzeti najmanje 1 sat prije ili nakon uzimanja lijekova.
Ne koristite Silicol gel u slučaju preosjetljivosti na bilo koji od sastojaka.