Besplatna dostava za narudžbe iznad 100,00KM

Search

Besplatna dostava za narudžbe veće od 100,00KM
Trebate pomoć? +387 32 666 750

DOSTUPNO NA STANJU

Vitup® D3+ DHA omega baby 30 twist-off kapsula

Vitup®D3+ DHA omega baby je dodatak ishrani koji sadrži kombinaciju vitamina D3 i dokozaheksaenske kiseline (DHA) u optimalnoj dozi za upotrebu kod djece od 8. dana života do navršena 3 mjeseca za prevenciju stanja izazvanih nedostatkom ovih vitamina kod novorođenčadi.

15.50KM

Vitup® D3+ DHA omega baby 30 twist-off kapsula
Dodatak ishrani
Vitup®D3+ DHA omega baby je dodatak ishrani koji sadrži kombinaciju vitamina D3 i dokozaheksaenske kiseline (DHA) u optimalnoj dozi za upotrebu kod djece od 8. dana života do navršena 3 mjeseca za prevenciju stanja izazvanih nedostatkom ovih vitamina kod novorođenčadi. Vitamin D3 i dokozaheksaenska kiselina (DHA) su preporučeni za suplementaciju u prvim
mjesecima života.

Dejstvo
Vitamin D3 je potreban za normalan rast i razvoj kostiju kod djece i doprinosi održavanju normalnih zuba.
Pripada grupi liposolubilnih vitamina. Sintetiše se prirodnim putem u koži, gdje pod uticajem sunčeve svjetlosti iz neaktivnog provitamina D prelazi u aktivni vitamin D3. Vitamin D doprinosi održavanju normalnih zuba. Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora i normalnom nivou kalcijuma u krvi. Vitamin D ima ulogu u procesu diobe ćelija. Vitamin D doprinosi održavanju normalne funkcije mišića.

Prevencija: Kod svih novorođenčadi propisuje se primjena vitamina D3 u dnevnoj dozi od 400 IJ (10 μg) od druge nedjelje nakon rodjenja do prve godine. Od prve godine zivota do kraja puberteta preporučena je primjena u zimskim mjesecima. Dokozaheksaenska kiselina (DHA) DHA je dugolančana omega- 3 masna kiselina. DHA je važna strukturna komponenta mozga, nervnih ćelija i mrežnjače oka: 97% svih omega-3 masnih kiselina u mozgu čini DHA, a u retini je prisutna 93% od ukupnih omega-3 masnih kiselina. 60% strukture mozga čine masti, a 25% tih masti je upravo DHA. DHA, kao izuzetno važna strukturna komponenta mozga, čini 30 % strukturnih masti u sivoj masi mozga. Intenzivni rast mozga bebe se dešava u zadnjem trimestru trudnoće i prvih godinu dana života. U prve dvije godine života DHA je esencijalna komponenta kritičnih vezivnih komponenata u mozgu. DHA je važna strukturna komponenta nervnih ćelija mozga i mrežnjače oka. DHA koja se nalazi u proizvodu Vitup® D3 + DHA omega baby, twist-off kapsule je biljnog porijekla – dobijena izmikroalgi, čime je smanjen rizik od zagađenja teškim metalima iz okeana, koji se nakupljaju u
morskim životinjskim organizmima (ribama ili račićima).
Upotreba:
Odojčad i mala djeca: 1 twist-off kapsula dnevno, od 8.dana nakon rođenja do kraja 3.godine. Ukoliko su odojčad na preporučenoj profilaksi vitaminom K1 sa VitUp D3+K1 baby do kraja trećeg mjeseca nakon rođenja, preporučuje se primjena VitUp D3+DHA omega baby nakon primjene VitUp D3+K1 ( od početka 4. mjeseca).
Gornji dio kapsule (kapicu) okrenuti, povući i ukloniti. Kapsulu pritisnuti i sadržaj kapsule istisnuti direktno u bebina usta, u kašičicu ili dodati u mlijeko.
1. Dio kapsule (kapicu) okrenuti, povući i ukloniti
2. Kapsulu pritisnuti i sadržaj kapsule istisnuti direktno u bebina usta, u kašičicu ili dodati u mlijeko

Napomene:
Nikad ne stavljajte cijelu kapsulu u usta! Istisnite samo njen sadržaj!
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu!
Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti.

Upozorenja: Proizvod ne smiju da koriste osobe preosjetljive na bilo koji sastojak proizvoda.
Trudnice i dojilje prije primjene ovog proizvoda treba da konsultuju svog ljekara ili farmaceuta.

Način čuvanja
Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svjetlosti i vlage na temperaturi do 25 °C.
Čuvati van domašaja djece.
Rok upotrebe
Ne smije se koristiti poslije isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.
Proizvedeno u: EU Uvezeno iz: EU

  • Cijena dostave je 7,00KM. Za narudžbe preko 100,00KM dostava je gratis.
  • Garantujemo rokove i kvalitet svih proizvoda. Uz svaki proizvod dobijate fiskalni račun.
  • Za sve narudžbe iznad 50,00KM poklanjamo majicu, šolju ili ceker.
  • *Ovim putem naglašavamo da informacije, savjeti i opisi preparata nisu zamjena za ljekarski pregled. Prema važećem zakonu lijekovi se ne prodaju putem našeg web shopa.

Najprodavanije

PROXEED WOMEN VREĆICE 30kom

85.50KM
Proxeed Women je klinički dokazana formulacija posebno dizajnirana za regulaciju hormonalne aktivnosti i promicanje zdrave plodnosti i reprodukcije kod žena.

Gold-Vit D3 FAST 4000 IU

18.25KM
Gold-Vit D3 FAST 4000 IU  je namijenjen odraslim koji žele da podupru svoju dijetu sa vitaminom D3, posebno fizički aktivne ili starije osobe.
  • visoka vrijednost
  • brzo oslobađanje
  • bez gutanja tablete

Vitamin D3 2000 i.j. caps a120 PHARMAMED

24.90KM
Dijetetski proizvod, dodatak prehrani za dnevnu nadopunu vitamina D3

Vitup® D3+ DHA omega baby 30 twist-off kapsula

15.50KM
Vitup®D3+ DHA omega baby je dodatak ishrani koji sadrži kombinaciju vitamina D3 i dokozaheksaenske kiseline (DHA) u optimalnoj dozi za upotrebu kod djece od 8. dana života do navršena 3 mjeseca za prevenciju stanja izazvanih nedostatkom ovih vitamina kod novorođenčadi.

Ideos tbl 30x(500mg+400i.j.)

12.60KM
  • Nadoknada kombiniranog manjka vitamina D i kalcija u starijih osoba.
  • Nadoknada vitamina D i kalcija, kao dodatak određenoj terapiji tijekom liječenja osteoporoze u bolesnika s utvrđenim manjkom ili visokim rizikom od manjka vitamina D i kalcija.

Waya LGG D3 Pro Bios kapi 10ml

19.20KM
  • Waya D3 kapi su dodatak prehrani koji osigurava dnevni unos vitamina D3 potreban za normalan rast i razvoj kostiju te doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, a sadržava i mliječnokiselinske bakterije koje uravnotežuju crijevnu mikrofloru.

Back to Top
Proizvod je dodan u košaricu